Дарове от Бурса за болницата и Защитеното жилище в Ардино

За поредна година Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер” (Ардинци) от Бурса организира дарителска дейност в Ардино по повод свещения месец за мюсюлманите месец Рамазан. Сдружението дари хранителни продукти за нуждите на потребителите от Защитеното жилище в родопския град, както и медицински консумативи за нуждите на местната болница.
Хуманитарните помощи бяха връчени от председателя на Сдружението Ахмет Кахраман и членовете на фондацията Юксел Юртсевер, Бейджан Акин, Осман Ялчънкая, Мюмюн Гюлпънар, Юсеин Касапоглу и Ерол Четин. На събитията присъстваше и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрам.
Представителите на Сдружението изслушаха проблемите на потребителите от Защитеното жилище. Те изразиха готовност тази човешка инициатива да продължи и в бъдеще. „Винаги ще бъдем съпричастни към проблемите на лицата с увреждания”, заяви Ахмед Кахраман.
Управителите на лечебното заведение и Защитеното жилище д-р Адам Персенски и Елван Исмаил изказаха благодарности за оказаното внимание и благородния жест на Сдружениието.
Кметът на община Ардино Ресми Мурад и председателят на общинския съвет Сезгин Байрам също изказват благодарност към ръководството на Сдружението за благородните им инициативи да подпомагат здравните и социални заведения на територията на общината.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини