Свинско руле

Свинско руле

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на продълговати и не много дебели парчета, след което внимателно ги начукайте, като посолите и поръсите равномерно с малко черен пипер.

Овкусете месото с всички останали подправки, полейте го с прясно изцеден лимонов сок и сложете в хладилника за 1 час, за да се овкуси.

Накълцайте 2 глави лук ситно и ги пасирайте с 1 лъжичка масло заедно с галета и нарязания магданоз. Останалия лук нарежете на полумесеци, а моркова - на ситно. Извадете пържолките от хладилника и всяка мажете добре с пасираната смес. Отгоре сложете тънки филии шунка, парченца моркови и резенче сварено яйце.

Завийте внимателно на рулета пържолите, като краищата подпъхнете навътре и добре ги завържете с канап или конец. Така приготвените свински рулета запържете от всички страни в малко сгорещена мазнина в тиган.

Подредете ги в йенска тава, а в същия тиган запържете останалите лук и морков. Щом омекнат, ги сипете при месото и долейте бульона. Сложете капака и пъхнете във фурна да се пече около 30 минути на умерена температура.

Махнете капака и запечете за още 20-тина минути - 10 минути от едната и 10 минути от другата страна, като поливате месото със соса от тавата.

Източник: gotvach.bg

Последни новини