Лятното кино отново завладява Момчилград, зрителите определят прожекциите

Магията на популярни филми на открито небе се завръща в Момчилград. Редовни прожекции всеки уикенд ще завладеят феновете на седмото изкуство в продължение на два месеца. Инициативата е на община Момчилград поради големия интерес от страна на публиката.

Както е известно, в летните вечери на 2013 г. откритата лятна сцена на градския парк събра стотици момчилградчани пред големия екран. Бяха излъчени популярни филми от световното кино като „Механикът“, „Непобедимите“, „Пътят на самурая“ и „Скалата“, съчетани с български игрални филми, сред които „Господин за един ден“ с незабравимия Тодор Колев.

Намерението на местната администрация е лятното кино в града да се превърне в ключово място за общоградски събития и прояви за обогатяване на културния живот на Момчилград.

Филмовият маратон ще бъде с вход свободен. През месеците юли и август прожекциите ще са с начален час 21.00, а през септември – от 20.00 часа.

„Особено сме щастливи, че момчилградчани проявяват голям интерес към прожекциите на лятното кино, което вече заема особено важно място в културния живот на града. Амбицията ни е тази година да бележим още по-висок зрителски интерес“, са очакванията на кмета Акиф Акиф.

Община Момчилград събира предложения за филмови прожекции на е-mail адрес presamg@gmail.com и на официалната си фейсбук страница www.facebook.com/momchilgrad

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини