Кабинетът направил 1355 км от началото на мандата

От началото на мандата на кабинета досега 1355 км са завършените пътни проекти за над 871 млн. лева.
Министър Десислава Терзиева отчете работата на Министерство на регионалното развитие (МРР). По думите й 900 км за 1,4 млрд. лева са в процес на изпълнение, по Европейския фонд за регионално развитие над 270 км второ- и третокласни пътища са ремонтирани и за общо близо 120 км продължава работата.
По програмата "Транзитни пътища 5" продължава ремонтът на още около 500 км национални пътища.

Терзиева обясни, че за 2-ри и 3-ти клас пътища са отделени 50 млн. лева от публичната инвестиционна програма за ремонт на 250 км пътни отсечки.

"През предходните четири години се задълбочиха диспропорциите между отделните региони и не се отделяха почти никакви средства от Държавния бюджет за по-малките пътища", критикува министърът и допълни, че тази тенденция е била обърната в полза на хората.

Терзиева обясни, че МРР вече не е само министерство на магистралите.
Сред приоритетите в работата на ведомството досега открои работата по ВиК-отрасъла и техническата инфраструктура, подобряването на пътната инфраструктура в по-малките населени места и намаляване на различията между регионите.

Акцент в нейната работа като министър и на екипа й е регионалната инфраструктурна политика и постигането на конкретни резултати.

"Нашето правителство и конкретно министерството работи и постигна резултати, независимо от неоснователните и агресивни политически атаки, които сме получавали през цялата година", каза още Терзиева.

Оставката на правителството и встъпването на служебния кабинет не би трябвало да спират работата по големите инфраструктурни проектите. Има си процедури, по които им се сертифицират разходите, коментира още тя.

Протести

Работниците и служителите в дружеството "Автомагистрали - Черно море", което изгражда пътния възел "Белокопитово" на магистрала "Хемус", не са получавали заплати за последните три месеца, съобщи БНР.

Причина са финансовите затруднения на дружеството поради забавени плащания от страна на Агенция "Пътна инфраструктура".

Работниците предупреждават, че ще започнат гражданско неподчинение като блокират държавни институции и възлови пътни артерии.

Председателят на синдикалната организация на КНСБ в дружеството Господин Янков посочи, че пътната агенция дължи близо 12 млн. лева.
Договорът за обекта беше сключен педи година и трябва да е готов в началото на 2015 г.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини