Реформаторите не искат преговори с БДФ и ЕНП

Председателите на Български демократически форум /БДФ/ Жаклин Толева и на Единна народна партия /ЕНП/ Мария Капон изпратиха отворено писмо до Реформаторския блок /РБ/. В него двете дами изразяват несъгласието си с факта, че в продължение на една година РБ не е пожелал да преговаря, а негови представители само са разговаряли с двете партии.

Определено нежеланието на т. нар. реформатори да преговарят с малките десни партии демонстрира фронтовото непреодолимо влечение на всяка цена към властта. Тяхната логика е брак по сметка с големи десни партии, т.е. единствено с ГЕРБ, в името на привличанто им във властовата структура.

Ето цялото съдържание на откритото писмо на Толева и Капон до РФ:

"Скъпи приятели,

Измина една година откакто разговаряме за присъединяването ни към Реформаторския блок с оглед на единството и единодействието на политическите сили в център-дясното пространството. Водихме разговори, но не и преговори. Защото за целия изминал период не бе излъчен от вас преговорен екип с мандат да проведе този процес.

За всички нас е ясно, че България не може да продължи без категорични реформи. А такива могат да бъдат извършени само от силна и решителна десница, изградена на ценностна основа. Убедени сме, че трябва да бъдем повече и по-влиятелни, за да може предлаганите реформи да се проведат, а не да останат само пожелания.

Хаосът, корупцията, блокирането на системите в държавното управление и мощните популистки вълни ни поставят пред особената отговорност да се вземат категорични решения, които надскачат личните и тясно-партийните интереси. Времето за вземането на тези решения изтича. Битката е определена за 5 октомври 2014 г.

Ще се отнесем с необходимото уважение към решението, което ще вземете, но ние със сигурност ще проявим уважение към десния избирател."

На практика от писмото на Толева и Капон до РБ може да се направи извода, че от блока не са обърнали внимание на двете желаещи да се присъединят към него партии поради силните противоречия вътре в него и трудното запазване на крехкото му единство. Което е много вероятно да не издържи до провеждането на предсрочните избори.

Източник: БГНЕС

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини