Нов асфалт, тротоари и бордюри по ул. „Йордан Йовков“

Цялостно асфалтиране и пълна подмяна на тротоари и бордюри ще претърпи улица „Йордан Йовков“ в Момчилград в изпълнение на Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“. Участъкът се намира зад спортния комплекс в центъра на града, за чието завършване Общината вече има одобрен проект. Цялостното му ремонтиране ще придаде съвсем нов облик на миниквартала от еднофамилни къщи в близост. 

Същевременно с пълна сила продължава рехабилитацията на главната улица „Маказа“, която поема трафика по пътя Кърджали-Момчилград-Крумовград. В момента тече усилена работа по полагането на първия пласт асфалт в този участък. Съгласно изискванията на ТС 2009 асфалтовата смес е с дебелина 4 см/тип А/.

До броени дни пък предстои цялостно асфалтиране и на улица „Гюмюрджинска“. Ремонтът ще се осъществи на два етапа поради смяна на водопровод. Първият етап ще включва участъка от кръговото движение/откъм Кърджали/ до района на „Български пощи“ ЕАД, а останалата част ще се асфалтира след празничните дни по повод Международната среща на момчилградчани на 2 август.

Досега са преасфалтирани общо пет от предвидените 15 улици по инвестиционната програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“ – „Сан Стефано“, „Хаджи Димитър“, „Шипка“, „26 декември“ и „Войнишка“. 

 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини