Общинa, кметове и полиция ще се борят заедно за сигурността на жителите

Периодични работни срещи с цел повишаване сигурността на жителите и предпазването им от престъпления ще провеждат община Момчилград и РУП-Момчилград. На традиционна седмична оперативка градоначалникът Акиф Акиф запозна кметовете на населени места с новия началник на местната полиция главен инспектор Айнур Реджеб. Както е известно, още преди месец представителите на двете институции съобщиха, че ще поддържат постоянен диалог.

„Основната ни цел е да гарантираме сигурността и спокойствието на жителите на община Момчилград. Имаме готовност да реагираме мигновено на сигнали и жалби от всички населени места на територията на общината“, каза началникът на РУП-Момчилград Айнур Реджеб.

Той бе категоричен, че полицията ще прилага строги мерки срещу нехайните стопани заради зачестилите случаи на селскостопански животни, оставени без надзор на паша. За пример началникът на РПУ-Момчилград посочи туристическия път за светилището на Орфей при село Татул, където ежедневно близо стотина животни са оставен да пасат без надзор.

От полицията също призоваха кметовете на населени места и жителите на общината своевременно да информират на горещите телефони 03631/6527 , 03631/7865 и 03631/6112 за констатирани посегателства върху имоти, имущество или неприкосновеността им.

От кметството в село Ново Соколино изразиха мнение, че полицията и кметствата трябва да бъдат в постоянен диалог за бързо реагиране при сигнали от страна на жителите.

Високите скорости на трансграничния път за Гърция през "Маказа" се оказват сериозен проблем пред жителите на селата Седлари и Садовица, посочиха кметовете им. За съжаление ежедневно сме свидетели на опасни експерименти от страна на водачите, предупреди Ергин Емин, кметски наместник на с. Садовица.

От РУП-Момчилград отговориха, че са изготвени редица мерки срещу нарушителите на пътя и са предприети необходимите действия за нормалното движение на автомобили по новия път за граничния пункт "Маказа".

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини