Филмът "Перперикон през вековете" срина кулата на древния град

Поради изключителния интерес организаторите на Международния фестивал на изкуствата имат готовност да покажат отново филма "Перперикон през вековете", с който приключи 14-ото издание на артфорума.
Директорът на феста Петър Савчов обясни, че продукцията пожъна голям успех сред зрителите, качили се на историческия връх. 
„При представянето на филма "Перперикон през вековете", чийто автор е Димитър Савчов, са използвани най-новите компютърни технологии. В самото начало на прожекцията Средновековната кула беше „срината” пред очите на публиката. За този ефект се използва т.нар. 3-D мапинг”, подчерта Петър Савчов. 
Кадрите бяха прожектирани върху самата кула, като ефектът от тях беше засилен с използването на двойна експозиция /наслагване на кадри и огън/. 
Филмът е правен специално за прожекция върху кулата и представя епохите на разцвет и упадък на Перперикон. В лентата са включени моменти от различните издания на фестивала. Изключително ефектни са кадрите с демонстрации на Багатур, Римската кохорта и местния балет. 
Димитър Савчов е автор на специалните ефекти и на музикално –танцовия спектакъл „Самодивска сватба” събрал над 1500 зрители м. г. и представен на фона на природния феномен Каменната сватба край Кърджали. 
14- то издание на Международния фестивал на изкуствата ”Перперикон” се проведе от 23 до 28 юни. Негов организатор е Сдружение „Перперикон –Мелпомена” с активното съдействие на община Кърджали. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини