Удавена пастирка изплува край Симеоновград

Специализиран екип на пожарната извади удавницата


Тялото на жена на средна възраст изплува вчера около 16.30 часа от вир на река Марица край Симеоновград. Удавницата е била извадена от екип на местната пожарна, след като рибар забелязал трупа в тръстиката и подал сигнал на 112. Полицията отцепила района и викнала специализирания екип на огнеборците. Първият оглед установил, че жената е престояла във водата поне няколко дни, но точният ден на фаталния за нея инцидент не може да бъде определен поне до извършването на аутопсията от съдебния лекар д-р Христо Еленски. Удавницата е с ръст около 160 см и облечена в работни дрехи. Както можело да се очаква, в себе си нямала документи за самоличност.

Днес обаче се установи, че става дума за пастирка, родом от Гълъбово, която била наета да пасе кравите на симеоновградски животновъд. Тялото било разпознато от пристигналия й съпруг, който поискал да си я вземе веднага. Наложило му се обаче да изчака аутопсията, за да се изключи /или потвърди/ версията за насилствена смърт.

Жената не е била обявявана за издирване, потвърдиха от пресслужбата на хасковската полиция. Работодателят й решил, че няколкодневното й отсъствие било защото пастирката си заминала за родния Гълъбово, където пък съпругът очаквал жена му да заработва парите си в града край Марица.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини