Арда не успя да победи Марица

"Марица" победи тима на "Арда" (Кърджали) с 2:3 в мач от 21-ви кръг от шампионата в Трета лига - Югоизточна група. Двубоят се игра в събота, от 15 часа, на стадиона в село Перперк, област Кърджали, където "Арда" играе домакинските си мачове. Със спечелените три точки “Марица” отново си върна първото място във временното класиране.

Двубоят на стадиона в село Перперк се разви добре за възпитаниците на Стоян Димитров. “Жълто-сините” имаха превъзходство и създадоха не малко положения. В 22-та минута Борислав Караматев изведе пловдивчани напред в резултата с красиво попадение. След изпълнение на корнер, Караматев получи токата и от 25 метра разстреля вратаря на “Арда”. В 31-та минута, отново след изпълнение на корнер и отново след заучено изпълнение, Венцислав Гюзелев удвои. Той получи топката на втора греда от Рангел Игнатов, овладя я и я насочи във вратата на домакините. До края на полувремето нови голове не бяха отбелязани, въпреки положенията и резултата 0:2 се запази.

Втората част отново започна добре за “Марица”. Отново след заучено изпълнение пловдивчани увеличиха преднината си на 0:3. Димитър Юруков изпълни свободен удар и прати топката на добре пласирания Борислав Караматев, който с левия крак отбеляза за 0:3. До края на двубоя “Марица” имаше още шансове за отбелязване на попадения, но противно на логиката домакините стигнаха до два гола - и двата дошли след мелета в наказателното поле. В крайна сметка мачът завърши при резултат 2:3 и “Марица” си тръгна с три точки от китното село Перперк.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини