Ардино събира тенисисти в памет на Джофи

Работна среща за организиране и провеждане на 12-ия Международен турнир по тенис на маса за юноши и девойки до 15 години в памет на именития състезател и треньор Дургут Адемов – Джофи се проведе вчера в заседателната зала на община Ардино. На нея присъстваха кметът Ресми Мурад, председателят на организационния комитет инж. Азис Мурад, началникът на отдел „Образование, спорт и култура” Бахар Реджебов, треньорът на СКТМ „Юнак -2005” Бахри Юмер, както и членове на организационния комитет. Дискутирани бяха актуални въпроси с организационен харектер.

„По настоящем се извършва основен ремонт на спортната зала „Юнак”. Изгражда се и пристройка към нея, с което ще се постигне възможността за монтиране на допълнителен броя тенис маси, което ще позволи организирането на състезания от висок ранг”, информира инж. Мурад. Проектът е по Мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Предвижда се подмяна на съществуваща дограма с PVC, мерки за енергийна ефективност, полагане на топлоизолация на външните стени и покривната конструкция, подмяна на фаянс, основен ремонт на вътрешната отоплителна инсталация, монтиране на котел на пелети.

Международната проява ще се проведе от 21 до 24 август под патронажа на кмета на общината Ресми Мурад. За организирането му е създаден организационен комитет с председател президентът на СКТМ „Юнак -2005” инж. Азис Мурад, а почетен председател е Решат Айдън, почетен гражданин на Ардино и основател на тениса на маса в родопския град. Днес в

Очаква се в надпреварата да участват отбори от Турция, Гърция, Сърбия, Молдова. От България ще се включат състави от Момчилград, Димитровград, Две могили (Русенско), Горна Оряховица и др. Международната проява е част от годишния спортен календар на Българската федерация по тенис на маса (БФТМ).

1965 г

2012 г  а при девойките тимът на Две могили (Русе). Индивидуални първенци бяха: Стефанович от Сърбия при юношите, а при девойките националният състезател Михаела Димова от Момчилград.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини