Почетохме в Кърджали паметта на загиналите огнеборци

Изображение 1 от 4

    С едноминутно мълчание и падане на колене днес почетохме паметта на загиналите огнеборци. Венци и цветя на Паметника на загиналите служители на МВР бяха положени от зам.-областният управител Бисер Николов, началника на Пожарната комисар Сейргей Заимов,от директора на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Атанас Митков. Венец бе положен и от името на ръководството на ОД на МВР.

    Днес огнеборците от областта отбелязват професионалния си празник. Той се чества от 1995 г. Тогава с решение на Министерски съвет е избрана датата, на която 90 години по рано се е провел Първия пожарникарски събор в страната.

    В момента вървят прояви свързани със Седмицата на пожарната безопасност. Вчера имаше ден на отворените врати за децата от детските градини. Имаше и празник за децата на огнеборците.

    Днес празничната програма започна с водосвет за здраве,отслужен от отец Николай Величков в параклиса „Свети Пророк Илия“.

    Бе организирана дарителска кампания, като събраните средства са предназначени за децата на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари. Събраните средства ще се разпределят централно от Главната дирекция на Пожарната.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини