Ясни са пясъчните Лъвове за Европейската отборна купа в Кърджали

Реномирани кърджалийски двойки ще се надъхват от местната публика срещу съперниците от Албания, Сърбия и Финландия

Заявен бе съставът на мъжкия национален отбор на България за домакинството му на турнира от първия кръг на Европейската отборна купа по плажен волейбол, който ще се проведе този уикенд в Кърджали. Състезанието слага начало и на европейската квалификационна кампания за Олимпийските игри през 2016 година в Рио де Жанейро.

Съвсем очаквано в групата попаднаха местни кърджалийски любимци, водени от настоящите шампиони на България, победители във всички турнири от Национална верига 2013, както и в двата турнира досега от Национална верига 2014 – Николай Колев & Константин Митев. Другата двойка, която ще бъде част от националния отбор за турнира в комплекс Арпезос, е тази на вицешампионите от Националното първенство в София през 2013 година - Кирил Хаджиев & Делчо Раев.

За мачовете от Група G пясъчните Лъвове са в компанията на Албания, Сърбия и Финландия. Във всеки един отборен двубой, първата двойка на едната страна ще срещне втората двойка на другата страна и обратно. В случай на равенство от 1:1 победи, ще се играе решаващ трети мач, в който по избор на щабовете на двете страни двама състезатели от единия национален отбор ще се изправят срещу двама от другия.

Формулата на турнира предвижда двубои между №1 и №4 и между №2 и №3 според поставянето на страните участнички в схемата. Двамата победили ще се срещнат на финала, който ще определи първенеца, а двамата загубили ще се изправят един срещу друг в плейаутен двубой. Загубилият този двубой ще завърши на четвърто място, а победилият ще срещне загубилия финала в спор за второто място. Първите две страни от крайното класиране в групата ще се класират директно за третия кръг от Европейската отборна купа догодина, а другите две ще отидат на втори кръг през август или септември тази година.

Срещите в Кърджали са на 21 и 22 юни, като поставянето на отборите в схемата и точната програма ще стане ясна по време на техническата конференция предишната вечер.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини