Талант на ОДК-Момчилград открива „Нощта на Орфей“

14-годишната Микаела Чаушева ще открие осмото поредно издание на музикалния фестивал „Нощта на Орфей“ на тракийското светилище край село Татул на 21 юни. Талантливата солистка на вокален състав „Златна ябълка“ към ОДК-Момчилград ще изпълни песента „Нашата мила родна страна“ на Ани Павлова.

Микаела е сред най-изявените музикални таланти на Момчилград. Занимава се с пеене още от дете. На 7-годишна възраст родителите й я записват в състава на Обединен детски комплекс с ръководител Ани Башева. Няколко месеци по-късно тя печели първото си отличие на музикалния фестивал в Панагюрище. Благодарение на музикалната дарба, която има Микаела, е изключително лесно да се работи с нея, казва за възпитаничката на ОУ „Д-р Петър Берон“ директорът на Обединен детски комплекс Детелина Рътова.

„Нощта на Орфей“ събира винаги стотици жители и гости на Момчилград и околните села. Специално за музикалния фестивал пристигат и хора от Кърджали, Хасково и други места на страната.

За изявилите желание да се насладят на фестивала е осигурен безплатен превоз от 19,00 часа пред Дома на културата в Кърджали и от 19,30 часа пред сградата на община Момчилград.

Както вече съобщихме, на сцената в „Нощта на Орфей“ ще пеят още хитовата група „Петте Сезона“ с ръководител Стефан Диомов. В музикалния фестивал ще се включи и група "Дивинитас", която ще представи неповторимо огнено шоу. Самодейците от Дома на културата в Кърджали са подготвили специална програма от модерни и народни танци.

В края на вечерта над тракийското светилище ще полетят огнени фенери, а програмата ще бъде закрита със заря. По стара традиция всички гости ще бъдат посрещнати с чаша вино.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини