Арда ще защитава титлата си при 13-годишните момчета

Отборът на Арда (Кърджали), който бе миналогодишен шампион при 13-годишните момчета ще има възможността да защитава титлата си в Държавните финали по волейбол за тази възраст, предварителната фаза от които се проведоха в три различни града - Сливен, Кърджали и Пловдив.

Младите волейболисти от Кърджали спечелиха като домакини първото място в своята предварителна група, като завършиха надпреварата като истински лидер, с пет победи и без нито един загубен гейм. Така те продължават борбата във финалната шестица на финалите - Суперфинал, който ще се играе в Пловдив, с домакин Виктория Волей.

Изненадващо вицешампионът от миналия сезон ЦСКА (София) не намери място във финалната шестица, като само представителите на Софийски университет достигнаха до спора за златото от столичните клубове. Приятна изненада на първенството са отборите на Тетевен Волей (Тетевен) и Добруджа 07 (Добрич), които намериха място сред шестте финалисти в шампионата и ще имат възможността да спорят за медали.

Както писахме вече 18-те участници в държавното първенство бяха разделени в три предварителни групи А, Б и В, всяка с по шест отбора. След изиграване на предварителната фаза, само първите два тима от всяка група се класираха за финалната шестица – Суперфинал.

Борбата за титлата стартира от утре, 17 юни, като по регламент отборите ще играят всеки срещу всеки, без да се зачитат резултатите от предварителната фаза. Шампионът се излъчва на база на резултатите след изиграването на срещите от финалната шестица.

Така до спор за титлата и Суперфинал се класираха следните шест отбора: Арда (Кърджали), Добруджа 07 (Добрич), Виктория Волей (Пловдив), Миньор (Перник), Софийски университет (София), Тетевен Волей (Тетевен).

Останалите отбори от трите предварителни групи напускат по-нататъшната борба, като заемат своето място в крайното класиране по коефицент.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини