Янаки Стоилов: Датите на изборите не могат да бъдат самоцел

Янаки Стоилов от БСП заяви, че първо ще има ремонт на кабинета и от резултатите ще зависи дали е оправдано и колко да продължи животът му, както и този на НС.
Така депутатът коментира позицията на ДПС за плавно предаване на властта на служебен кабинет и провеждане на предсрочни избори последната неделя на ноември (30-и ) или първата на декември (7-и).

По думите на Стоилов датите не могат да бъдат самоцел и тази прогноза е била "казана на езика на Тотализатора, 1х2", т. е. тя предлага всички възможни опции, но има още две - изборите да са по-рано (от есента) или по-късно от тези дати, предаде БТА.
Изборите по-рано Янаки Стоилов нарече по БНР "нулев вариант".

Той обясни, че като мандатоносители имат друга, по-важна отговорност - да представят важните и конкретни задачи, които е оправдано да продължат
живота на правителството и на парламента. След това да ги разискват с правителството и с партньорите си още следващата седмица.

От това дали ще бъдат възприети, дали ще се постигнат конкретни резултати в предстоящите месеци, ще зависи дали е оправдано и колко да продължи животът на правителството и на парламента.

"Не водим разговори просто за времето на изборите, ще водим разговори за това какви задачи е оправдано да продължат живота на правителството и на парламента. Чухме вариантите на политическата хронограма, не е трудно те да бъдат разисквани като реални възможности", посочи зам.-председателят на БСП.

Да внимаваме да не предозираме кафетата, за да не развалим сърцето, препоръча още той по повод думите на Местан, че ще продължи политиката на "пиене на кафе", за да има диалог между партиите.
Той я започна с Бойко Борисов в Кърджали по време на предизборната кампания.

Междувременно депутатът от БСП Георги Кадиев коментира пред БНР, че е пропуск на БСП, че не партията му, а ДПС е задала хоризонта на възможни предсрочни избори. По думите му ДПС постоянно отнемат територии от левицата и днешната пресконференция на Местан е била типичен пример в това отношение.

"Най-евтиният, но и най-невъзможен вариант е избори догодина, заедно с местните. Най-вероятният вариант са избори тази година. Ако трябва да съм откровен, мисля, че това е най-добрият вариант за БСП. За да преговаряме силни с ДПС и другите партии, имаме нужда от нова енергия в ръководството", смята Кадиев.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини