Реформаторите настояха за служебен кабинет и избори

Реформаторският блок се обяви за възможно най-бързо назначаване на служебен кабинет и провеждане на избори.
Говорителят на блока Радан Кънев определи искането на Местан за избори през ноември-декември като "опит на мафията да се препозиционира в дясно в лицето на ДПС".

"Това е големият риск, пред който България е изправена, наред с огромните корупционни бюджетни рискове", смята Кънев, цитиран от БНР.

По думите му, топката в момента е в президентската институция, където е мястото да бъде внесено спокойствие, да се определи темпът на прекратяване мандата на настоящия парламент и провеждане на предсрочни избори, да се решат проблемите с подготовката на бюджета за следващата година, да се реши кризата с еврофондовете, която е най голямата опасност, пред която сме изправени.

Според реформаторите, на България е нужно дясноцентристко управление в рамките на формата Европейска народна партия.
Ремонт на този кабинет и какъвто и да е било кабинет в рамките на този парламент не могат да решат проблемите на България, обяви Кънев.

Същевременно обаче той каза, че има изобилие от сигнали от двете страни за коалиция между ГЕРБ и ДПС. Това е огромен риск за България и за всеки български гражданин, отбеляза Радан Кънев.

Няма никакво съмнение, че "България без цензура" (ББЦ) е поредният продукт на мафията и опит тя да се позиционира директно във властта. ДПС и ББЦ не мога да бъдат парньори не просто за нас, а за никой който държи на приличието, почтеността и законността в политиката.

Нашата политическа цел е ДПС и ББЦ да не бъдат никакви политически балансьори., което зависи от успеха на Реформаторския блок, а не от някой друг, смята Радан Кънев.

Управляващите подготвят кражба за близо 5 млрд. лв. от проекта "Южен поток", обявиха на извънредна пресконференция от Реформаторския блок. Заради кражбата на тези 5 млрд. лв. управляващите ще загубят 10 млрд. евро европейско финансиране за българските граждани за следващия програмен период, обясни Георги Ганев, цитиран от пресцентъра на РБ.

Европейската комисия обяви преди дни, че открива наказателна процедура срещу България и открои два съществени проблема в проекта "Южен поток". Впоследствие от ЕК заявиха, че не блокират “Южен поток“, а искат проектът да отговаря на европейското законодателство.

 
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини