Ясновидецът Едгар Кейси разкрива къде са скрити тайните на Атлантида? (видео)

Прочутият американски ясновидец Едгар Кейси още приживе твърди, че част от населението на Атлантида впоследствие се заселва в Древен Египет, пренасяйки със себе си и тайната история на легендарния континент

Тези документи са скрити от тях в малка пирамида, наречена „Зала на летописите“, намираща се между река Нил и дясната лапа на Сфинкса. Според Кейси това мистериозно място един ден ще поднесе на света изумителните си съкровища – печати, таблици, хоругви, украшения за олтари на храмове, лекарства, музикални инструменти, ленени тъкани и злато.

В културните пластове на Древен Египет се открива необичаен скок в развитието на културата и науката, който съответства на времето, когато Атлантида завинаги престава да съществува, унищожена от природно бедствие преди около 11 хил. години.Твърди се, че част от оцелелите атланти оглавяват управляващите царски династии в Древен Египет, превръщайки постепенно страната в най-развитата в технологично отношение в целия древен свят, използвайки своите изключителни астрономически, математически и архитектурни знания, донесени от Атлантида.

За пръв път мистериозният континент се споменава в диалозите „Критий“ и „Тимей“ на древногръцкия философ Платон през V в. пр.н.е., който на свой ред се позовава на атинския законодател и философ Солон, научил историята за Атлантида от жреци по време на посещението си в тогавашната египетска столица Саис.

Източник: chudesa.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини