Ходене по вода – напълно възможно. Вижте как (видео)

Ходене по вода – колкото и да звучи като чудо, всеки може да го постигне.Ходене по вода – звучи ви като чудо, нали? За изненада на мнозина от вас, оказва се, че да се ходи по водата далеч не е невъзможно. Стига човек да знае един хитър трик, с който да го постигне. На практика всеки може да се задържи върху водната повърхност стига да има достатъчно царевично нишесте, което да добави към водата.Комбинацията между двете създава т.нар. „ублек“. Казано по друг начин, това е не-Нютонова течност, която всъщност не притежава свойствата на обикновените течности. Въпросният ублек си се излива като течност, но когато върху него е приложена сила, реагира като солидна повърхност. Какъв е резултатът? Ходене по вода вече не е мисия невъзможна!

Ако изсипете достатъчно царевично нишесте в плувен басейн, ще можете съвсем спокойно да се разхождате, да бягате, да танцувате и дори да играете футбол на повърхността му, при това заедно с приятелите си. Единственото условие е да не спирате да се движите. В противен случай има опасност да затънете в нещо като плаващ пясък.

Хората в Малайзия вече са открили свойствата на ублека и определено знаят как да се забавляват с него. Вижте ги във видеото.

Източник: chudesa.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини