Делегация от Чорлу посети Момчилград

Делегация от турския град Чорлу, водена от регионалния директор на образованието Муаммер Окумуш, гостува на община Момчилград. Визитата е част от подписания договор за взаимно сътрудничество за обогатяване на културните връзки между детските градини „Зорница“ и „Зюбейде ханъм“. В Момчилград за обмяна на опит и идеи в сферата на предучилищното образование пристигнаха педагози и ръководители от забавачките „Нене хатун“ и „Зюбейде ханъм“, представители на инспектората по образование в Чорлу.

Гостите посетиха учебни и детски заведения в Момчилград и Груево, където се запознаха  с набелязаните приоритети на местната власт в сферата на образователната политика. Останаха впечатлени от природните дадености на Източните Родопи, като посетиха археологическите комплекси Татул и Перперикон, дивечовъдния участък в резервата „Студен кладенец“ и религиозния комплекс Елмалъ баба теке.

Бе проведена работна среща с ръководството на общината, в лицето на кмета Акиф Акиф и ресорния зам.-кмет Ерол Мехмед. На нея стана ясно, че малчугани от ЦДГ „Зорница“ ще участват на фестивал в Чорлу по повод Деня на детето в южната ни съседка. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини