Цялостно асфалтиране на 15 улици започна в Момчилград

Цялостно асфалтиране на 15 от засегнатите от Водния цикъл улици се извършва вече втора седмица в Момчилград. Кметът Акиф Акиф лично инспектира дейностите по полагането на настилката на улиците „26 декември“ и „Шипка“, където успешно приключи смяната на канализация и водопровод. Освен тях цялостно ще бъдат асфалтирани още 13 улици. В списъка са включени и двете главни улици „Гюмюрджинска“ и „Маказа“, които поемат най-натоварения поток по посока Кърджали и Крумовград. Полага се плътна асфалтова смес тип А с дебелина 4 см, съгласно изискванията на ТС 2009.

Както вече съобщихме, община Момчилград спечели проект на стойност 1.7 млн. лева за рехабилитация на улици в общинския център. Средствата са осигурени от Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Амбицията на местната власт е да посрещне гостите си на традиционната международна среща през август с изцяло асфалтирани улици след приключването дейностите по интегрирания проект за Водния цикъл.

От общинска администрация препоръчват на гражданите да не паркират автомобили на уличните платна, за да не се затрудни или забави полагането на асфалта. Те ще бъдат уведомявани за дейностите по улиците, където предстои поетапно асфалтиране на улиците. 

 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини