Въртележка от жалби в РИК: БСП срещу ГЕРБ, ГЕРБ срещу ДПС

Даниела Петрова

Лидерът на БСП в Кърджали Георги Кючуков е подал жалба срещу ГЕРБ за късане на агитационни материали. Тя ще бъде разгледана днес следобед от Районната избирателна комисия. Това съобщи за Кърджали бг вести председателката на РИК Даниела Петрова.

Георги Кючуков обясни, че вчера непосредствено преди митинга на ГЕРБ, агитка младежи е изпокъсала посред бял ден плакати на кандидатите на левицата за евродепутати пред изборния щаб на БСП. Това е вандалщина и е символ на това което остави след себе си управлението на ГЕРБ-разруха и боклуци. Това бе коментарът на Кючуков.

  В безсилието си БСП се чудят каква глупост да измислят, контрира областният координатор на ГЕРБ и народен представител Цвета Караянчева. Тя съобщи, че партията й внася жалба срещу ДПС в РИК. Секретарят на община Крумовград Фатме Осман в противоречие със закона инструктирала селските кметове да съдействат за безпроблемното протичане на вота в секциите. Кметовете нямат място в секциите, категорична е Цвета Караянчева.

 Според председателката на Районната избирателна комисия жалбите не са повече от предходните избори и за сега са в рамките на нормалното.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини