Преди евровота в Крумовград представят "Голямото влизане"

"Ще влезем ли в Европейския съюз или не? Какво ни липсва и как мераците по "голямото влизане" ни променят? На тези и подобни въпроси се опитаха да отговорят самодейците от Крумовград. Седмица преди евровота Театрален състав в Крумовград представи комедията на Никола Маринов "Голямото влизане". „Това е политическа сатира, намигване към нашите си проблеми, което търси отговор на въпрос кай над кого се надсмива - ние над Европа или Европа над нас", коментира Галя Радкова.

Спектакълът е разказ за пристигането на "наблюдател от Европейския съюз" в едно село, където докторът лекува по телефона, а пациентите му попадат в доста забавни ситуации. Това е историята на петима българи, които искат да станат истински европейци и да живеят по-добре. Зрителите са въвлечени в безброй забавни ситуации с неочаквани обрати. С много чувство за хумор героите преминават през различни препятствия, за да достигнат заветната цел, а именно- един по-добър живот. Актьорите влагат много ентусиазъм и труд по подготовката на представлението.

Самодейният театрален състав е към Тракийско дружество в Крумовград. Актьорите Комня Пантова в ролята на Мита кръчмарката, Данаил Марков-кмета,Златка Русинова- доктора, Валентин Грозданов-даскала, ученичката Диляра Исмаил–сервитьорката, и Емил Милев – европейският наблюдател, се превъплащават успешно в героите си. Вече са играни две представления.

„Препълнената зала е показател за успеха. Народът, наситен от политически разпри и интриги, е жаден за култура", споделят зрителите. Възстановяването на Театралния състав след 7- годишно прекъсване се просреща възторжено от жителите на градчето. Премиерата на „Голямото влизане" бе уважена и от кметския екип, който специално поздрави участниците. Другото голямо желание на крумовградчани е възстановяване на читалищния салон и сцена, които от години заради приватизационен проблем, стоят затворени, а общината, въпреки доброто намерение, не може да ремонтира.

Източник: http://www.standartnews.com/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини