Бисер Николов:Поделението в Момчилград е непригодно за бежански лагер

Поделението в Момчилград е непригодно за приемането на сирийски бежанци. Необходимите средства за неговото ремонтиране и пригаждане към изискваните условия са твърде много. Затова то няма да се използва. Това заяви в присъствието на военния министър Ангел Найденов пред журналисти областният управител на Кърджали Бисер Николов. От своя страна Найденов каза, че няма информация поделението да е искано от неговото ведомство за бежански лагер. Министърът посочи,че е предложил 36 имота на Агеннцията за бежанците за настаняване на сирийци. Изборът е изцяло на агенцията

Найденов отбеляза, че в областта неговото ведомство е сложило на тезгяха 14 от общо 27 военни имота, но те няма да се ползват за бежански лагери.

Министър Найденов потвърди позицията на своето ведомство, че бежанската вълна представлява заплаха за националната ни сигурност. Затова се ангажирало с изграждането на ограда по границата с Турция. Поради пресечения терен направата й върви трудно. Очаква в рамките на юни тя да бъде завършена и значителни полицески сили да бъдат освободени от задължението да пазят участък от 30 км.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини