Методиевци с множество инициативи за деня на Земята

Какво е тя за нас? Отговора е лесен – Дом! Тя е сигурност, убежище, живот и вдъхновение.

Обучавани и възпитавани в природолюбителски дух, учениците от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ – гр. Кърджали, заявиха своята съпричастност към Деня на Земята с множество инициативи. Подготвиха и представиха в часа на класа мултимедийни презентации, посветени на Земята. Голяма част от разработките бяха свързани с глобални екологични проблеми като озоновата дупка, киселинни дъждове, шумово замърсяване и други.

Целогодишно учениците участват в множество инициативи, организирани от МОН, регионални и областни институции.

През месец октомври 2013 г. се проведе националното състезание по природни науки и екология  в град Бургас. Нашите ученици се класираха достойното  като изследваха биоразнообразието на нашия регион и инвазията на човека.

През месец март 2014 г. се проведе VIII- то национално състезание „ Водата извор на живот“- гр. Бургас, отбора на училището се представи отлично и зае трето място.

От месец октомври 2013 г. ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ – гр. Кърджали, стартира инициативата „Мисия Кестен“ за опазване живота и здравето на кестените в нашия град. Ние сме първото училище извън София, включило се в инициативата, която ще продължи и занапред.

През месец април, по случай „Седмицата на гората“,  всеки клас закупи и посади в училищния двор иглолистно дърво като пое и грижите за него.

По инициатива на РИОСВ – Хасково бе проведен регионален конкурс „ Природата около нас“, в които взеха участие много ученици от областите Кърджали и Хасково. В раздел „Мултимедийни презентации и видеоклипове“ нашето училище получи първо място.

Кулминацията на мероприятията в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ – гр. Кърджали по повод 22 април – Ден на Земята  бе  почистване на училищния двор и класните стаи.

Обичана, опазвана и поддържана Природата и Земята имат бъдеще!

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини