Момчилград с идеен проект за по-добра пътна връзка с Птичар

Идеен проект на община Момчилград ще осигури пряка връзка на жителите на село Птичар за общинския център, както и за 24-километровия участък от първокласния път Кърджали – Подкова за ГКПП „Маказа”. Проектът предвижда изграждането на мост над река Върбица с обща дължина 156.50 м. Пътното платно се предвижда да е с ширина – 6.5 м, като от двете страни ще има тротоари за движение на пешеходци. Новата инфраструктура ще улесни максимално придвижването на превозни средства до Птичар. В момента селото остава труднодостъпно заради лошите пътища и опасността от активизиране на свлачища.Идеята за изграждането на нов път, който да осигури пътна връзка на село Птичар с Момчилград датира от година. При последните си срещи с ръководството на общината местното население поставя като основен проблем осигуряване на по-добра пътна връзка с останалите населени места.

За реализирането на проекта е необходимо оперативните програми по новия програмен период 2014-2020 да бъдат отворени за кандидатстване.

Община Момчилград вече подписа договор по проект за по-пряка пътна връзка между населените места от общините Момчилград и Крумовград с шосето Кърджали – Подкова, който е част от Трансевропейската транспортна мрежа – коридор №9.

В първия програмен период 2007-2013г. администрацията получи одобрение на 18 проекта на обща стойност 31,1 млн. лева. По брой одобрени проектни предложения от европейските фондове община Момчилград дели 31-о място в страната с общините Плевен, Хасково, Димитровград и Горна Оряховица.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини