Грешки в Подземния кадастрален план водят до аварии във „Възрожденци“

Митко Синабов

Грешки в Подземният кадастрален план на Кърджали са причина за авариите по време на изграждането на Водния цикъл на Кърджали. Сега всички комуникации се нанасят точно върху плана и в бъдеще подобни ситуации ще бъдат избегнати. Това съобщи пред журналисти ръководителят на проекта за изграждане на Водния цикъл инж.Митко Синабов. Той каза ,че строително монтажните работи вървят по план. В момента е изградена една десета от пречиствателната станция. Строително монтажните работи са една трета, а две трети е монтажа на оборудването. Общата стойност на пречиствателната станиция на Кърджали е 22 млн.лева. Почти готов е и колекторът по десният бряг на Арда. Там строително-монажните работи вклрючват изграждане на водопровод и улица. През юни месец т.г. те ще бъдат завършени.

Съзнаваме ,че създаваме много неудобства. В момента във „Веселчанне“ са изолирани 7 къщи. Извиняваме се на собствениците,но обектът трябва да бъде завършен, каза Митко Синабов. Той отбеляза, че има много жалби при кмета Хасан Азис, но призова гражданите към още малко търпение. Строително монтажните работи по пречиствателната станция ще бъдат завършени до края на годината. Догодина ще се монтира оборудването. Ще се обучи персоналът.През юли 2015 г. пускаме съоръжението, като то ще бъде предадено на В и К.Ще работят двадесет души,каза още Митко Синабов.

Ръководителят на проекта съобщи, че кметът Хасан Азис непрекъснато следи състоянието на работника пострадал при изкопни работи във „Възрожденци“. По последни данни опасността за живота му е отминала.

Георги Кулов  

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини