Националисти заплашват съдия Кашикова с изкормване

Съдия Веселина Кашикова

  Със саморазправа заплашиха съдия Веселина Кашикова шепа местни националисти, които от рано сутринта се бяха събрали пред сградата на окръжния съд в Кърджали.Мотивът им е ,че е дала ход на делото. Според Валентин Хаджидимитров.съдийката трябва да бъде разпорена с ятаган. Той нарече магистратите ибрикчии и боклуци. Спомняте си,как съдия предреши кметуването на Исмет Саралийски през деведесетте години.Съдийката получи инсулт.И тази Господ ще я накаже, каза за Кърджали бг вести Хаджидимитров.

Той приветства протестите срещу връщането на Куршум джамия в Карлово. На нейно място е имало църква. Защо Българската православна църква не си поиска имота, попита Хаджидимитров. Според него патриарх Неофит трябвало да поиска сградата на историческия музей в Кърджали за православно религиозно училище.

Радикалните настроения накараха в Кърджали да бъдат вздети безпрецедентни мерки за сигурност. Над 120 жандармеристи с 12 камионетки и водно оръдие скрито до пожарната бяха в готовност да отблъснат екстремни действия на протестиращи. Униформени завардиха града и входовете му още он ранно утро, много преди заседанието на съда,което започна в 11 часа.

Окръжният прокурор Светлозар Лазаров бе пред градата на съда от сутринта.Той каза пред журналисти,че има отношентие към драконовските мерки за сигурност.Разпоредихме ги за да не се допусне вандалщина и ексцесии както в Пловдив. Ще ограничим достъпа на екстремисти идващи от други градове или поне ще ги забавим,каза още Лазаров.

В мерките за сигурност се включи и съдия Кашикова,която първоначално отказа да допусне журналисти в съдебната зала. Едва след гаранции от страна на охраната представителите на медиите влязоха в покоите на Темида.

Дори и след края на съдебното заседание охраната на ключови кръстовища в града остана.Т ова предизвика хаос и задръствания по основните артерии.

Тези мерки за сигурност са безумие, коментира бившия шеф на полицията Стефан Ангелов.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини