Бивш научен работник уби бивш полицай в старчески дом

83-годишният мъж от дома за стари хора във Велико Търново е убит от 69-годишния си съквартирант. Убиецът е задържан и са му повдигнати обвинения.

Вчера сутринта в полицейското управление във Велико Търново е получен сигнал за намерен мъртъв 83-годишен мъж, обитател на дома за стари хора.

На мястото е изпратена дежурна оперативна група, криминалисти, експерти и съдебен лекар, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

При извършения първоначален оглед са установени следи за насилствена смърт. Тялото е откарано във великотърновската болница за аутопсия. Резултатите от нея са показали, че смъртта на пенсионера е настъпила в резултат на тежка черепно-мозъчна травма.

Часове по-късно е разкрит извършителят - 69-годишният съквартирант на жертвата, който е от село Самоводене. Той е задържан за 72 часа и са му повдигнати обвинения.


Двамата мъже са били в люти пререкания от една година, пише "Труд". Убитият Иван Нейков е бивш полицай, а убиецът - Кирил Байков - пенсиониран научен работник. Вчера сутринта при поредния скандал, 69-годишният мъж грабнал стъклена бутилка и нанесъл множество удари по главата на по-възрастния си съквартирант. Той починал на място.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини