Караянчева: Извършва се масово овластяване на партийните лидери

Цвета Караянчева е секретар на ПП ГЕРБ и член на комисията по калинките, основател и областен председател на ГЕРБ в Кърджали. Преди няколко дни тя заяви, че според статистика на ГЕРБ за 6 месеца управление на кабинета „Орешарски” в страната са извършени над 5200 политически уволнения.  

„Сега започва втора вълна при по-ниските ешалони на управлението и държавната администрация. Уволняват се хора, само защото са били членове на ГЕРБ, а на тяхно място се назначават активисти на ниво общински председатели на партии, областни координатори, бивши депутати и роднини на бивши депутати. Най-тежко се очертава положението в Благоевград”, твърди Цвета Караянчева.

„Интересното, което се случва в тази масова чистка е това, че както каза и Ваньо Танов „старите айдуци се връщат”. И това са хората, които едно време са били в услуга на Тройната коалиция и сега се връщат. Как иначе си обяснявате онези 480 милиона дупка в бюджета в момента. Няма събираемост. Приходната агенция не е свършила своята работа, а те залагат още 1,4 млрд. лв. събираемост за следващата година. Така че до края на 2014 г. тя трябва да съберат 2 млрд. лв.", добави Караянчева.

По думите й в момента хората се назначават по политически поръчки и „министрите са подложени на натиск да назначават и от едната, и от другата партия хора, които трябва да управляват и да бъдат директори. Така се овластяват и партийните лидери”.

Убедена съм, че ДПС е основен двигател в кадруването. От БСП са навели глава. За да не изтърват властта, те са готови на трохите, на малките назначения, коментира пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева. По думите й правителството определено усеща, че няма да изкара мандата си и затова налива свои хора в различните служби. Хората, които се назначават, са по политически поръчки. Министрите са подложени на натиск. Така се овластяват и партийните лидери, посочи тя и добави, че е сигнализирала Европа за случая. Караянчева бе категорична, че тези уволнения удрят пряко гражданите, защото тези институции трябва да работят за хората.

Източник: http://novanews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини