Четири кърджалийки отличени в конкурса „Най-красива кърмеща майка“

 В Кърджали насърчават кърменето сред младите майки. По повод Деня на родилната помощ „Училище за бъдещи майки „ДАР" към кърджалийската болница в Кърджали организира конкурс „Най-красива кърмеща майка".

„Няма по-голяма близост от тази, която е между майката и детето по време на кърмене", коментира Кичка Калоянова. Тя стана победителка в конкурса заедно с нейния син Никола на 17 дни. Втора е 34-годишната Мюжгян Адем с бебе Селин на 4 месеца. Според нея освен медицинските предимства на кърменето, най важното е чувството, което изживява жената с връзката с детето си.

Училище за бъдещи майки „ДАР" бе открито през октомври миналата година. То е създадено със съдействието на завеждащите на Акушеро-гинекологично отделение и отделението по Неонатология към болницата.За лектори в училището се привличат медици от двете отделения, както и специалисти педиатри. Интересът на бъдещите майки към училището расте. В плановете влизат още издаването на информационни материали и провеждане на конкурси като „Най-красива бременна жена", „Мис и мистър бебе", „Най-грижовен татко".

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини