Рогоносци си оспорват бащинството на извънбрачно момиченце

Бивш съпруг и настоящ любовник си оспорваха бащинството на родената на 22 юли 2013 г. М.Ш.Х. от Крумовград пред Окръжния съд в Кърджали. Въпреки направената съдебно медицинска експертиза не стана ясно кой е бащата. Медиците бяха единодушни, че това не е бившият съпруг на ищцата Н.М.М.-Ш.Ф.Х.Те обаче не посочиха като баща и любовника Б.С.Ш..

Ищцата Н.М.М. се омъжва за Ш.Ф.Х. през 2004 г. Раждат им се деца. През май 2010 г. се разделя с него.и твърди, че между тях не са съществували никакви съпружески отношения. На 21.03.2013 г. бракът е прекратен. Междувременно отношенията се влошават.Крумовградския районен съд отсъжда съпругът да напусне жилището и да не доближава половинката си, като се въздържа от домашно насилие. През септември 2012 г. Н.М.М. заживява с Б.С.Ш от Джебел. Според нея от това съжителство се родило момиченцето М.Ш.Х. То било записано с имената на бившия съпруг, защото било родено само 107 дни след прекратяването на брака.

Експертизата установи, че момиченцето е заченато на 25 ноември 29012 г., но не можа да посочи кой е биологичния баща. Магистратите обаче отсъдиха детето да не носи имената на бившия съпруг. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини