Момчилградчани градят къща, изгоряла в опустошителен пожар

Изгорялата къща в момчилградското село Конче ще бъде изцяло възстановена до началото на март след нелепия пожар, оставил семейството на баба Фатме без дом. Община Момчилград организира дарителска кампания за събиране на средства в помощ на бедстващото семейство. Доброволческата акция придоби обществена популярност и получи подкрепата на стотици жители от територията на общината. В кампанията се включиха много момчилградчани, които живеят в чужбина.

Кметът на село Конче Себахтин Кадир си спомня за фаталния за семейството 14 септември с думите: „След като видях къщата на баба Фатме в пламъци, заедно със съседи се втурнахме да потушим огъня. Пожарът пламна двадесетина дни след смъртта на 19-годишния й внук, починал от токов удар, а шокът у нас все още продължаваше.” Отбелязва, че комшулукът в селото е за пример, след като комшии помагат на баба Фатме и семейството й с каквото могат. Включили се в строителните дейности, основите и стените на къщата до голяма степен са издигнати с техни усилия. Баба Фатме не може да опише чувствата си от добрите дела и грижи на познати и непознати, протегнали й ръка в най-трудния момент от живота.

Кметът Себахтин Кадир споделя, че поддържа постоянна телефонна връзка с градоначалника Акиф Акиф за ремонта на срутената къща. „През почивните дни кметът на общината редовно посещава временния дом на баба Фатме, както и следи дейностите по строителството”, заявява Себахтин Халил.

„Трагедията на едно семейство обедини граждани, институции и бизнесмени да протегнат ръка на хора в беда. За пореден път момчилградчани доказват, че са широко скроени в името на добрите дела”, заявява градоначалникът Акиф Акиф. Той отправи най-сърдечни благодарности на всички граждани и фирми, присъединили се към благотворителната кауза.

Очакванията са при благоприятни климатични условия баба Фатме и близките й да се преместят в дома им най-късно до края на февруари  - началото на март.

Средства се даряват по дарителската сметка в D Commerce Bank, Bulgaria :

Hyuryu Osman Halil

IBAN: BG 56 DEMI 92401000108447 ; BIC: DEMIBGSF ;

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини