Терористка взриви жп гара в Русия

Броят на жертвите на атентата на гарата във Волгоград достигна 18, а числото на ранените се изчислява на 40. Припомняме, че днес по обяд в района на железопътната гара във Волгоград избухна самоделна бомба, в резултат на което загинаха най-малко тринадесет души, а трима бяха откарани в болница с тежки наранявания. По първоначални сведения жена камикадзе се е самовзривила във входа на първия етаж на сградата.

„В 12.45 постъпва съобщение, че на първия  етаж на железопътната гара на станция "Волгоград-1" е имало взрив, довел до задимяване" - написа в twitter Александър Кубликов, член на  Координационния съвет на Союза на доброволците на Русия. Той уточнява, че взривът е станал при пропускателния пункт с метални детекторни рамки на входа на гарата. Там работят оперативните работници и сътрудниците на службите, които проверяват багажа на влизащите в гарата пътинци. 

Броят на загиналите в резултат на взрива на железопътна гара във Волгоград достигна 10 души, съобщиха по-рано пред "Интерфакс" от пресслужбата на МВР на Русия. „Потвърждаваме, че броят на загиналите е 10 души, ранени са трима души”, казва служител на пресслужбата. По предварителни данни неустановено взривно устройство е избухнало пред рамката на металодетектор, който е на входа на сградата на гарата във Волгоград.

⇒ Мощността на бомбата във Волгоград е била над 10 кг тротилов еквивалент, предаде РИА "Новости", позовавайки се на изказване на говорителя на държавното следствие Владимир Маркин. В същото време "Интерфакс" предаде, че на мястото на взрива е открита откъсналата се глава на предполагаемата атентаторка.

По данни на Регионалното министерство на здравеопазването жертвите на атентата са 15. 27 души са хоспитализирани, сред които и едно дете. Южното следствено управление на Следствения комитет (СК) на Руската федерация е образувало дело за терориристичен акт, съобщи говорителят на СК Владимир Маркин, цитиран от ИТАР-ТАСС. "За практическа помощ при разследването във Волгоград от Москва са изпратени опитни следователи и криминалисти", допълни Маркин.

Намиращите се на това място пътници и оханители са били разкъсани от взривната вълна, шестима други, които се оказали в периметъра на взрива са ранени. Мястото на инцидента е отцепено, там в момента се намират екипи оперитивни работници, които разследват атентата.

Източник: http://pressadaily.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини