Скандал тресе директорския стол на музея, търсят приемник на Петков

Павел Петков дава обяснения пред местния парламент

Скандал с приходите от билети за Перперикон може да доведе до отстраняването на дългогодишният директор на музея Павел Петков. Петков е на пенсионна възраст, но източници на Кърджали бг вести съобщиха,че е договорил оставането си на поста за неограничено време с кмета Хасан Азис.

 Скандалът обаче доведе до обвинения, както срещу ръководството на музея, което е оторизирано да събира приходите от скалния град на траките, така и срещу ръководството на общината. Източници от администрацията твърдят,че кметът Хасан Азис е бил изключително недоволен от замесването на общината.

   Ще припомним, че скандалът гръмна на последната сесия на местния парламент, когато областния лидер на социалистите Георги Кючюков обвини музей и община за това, че събират двойно по-малко приходи от билети за входа на Перперикон от възможното. В общинската хазна влизали около 80 бона, а останалите потъвали незнайно къде. Петков бе принуден да дава обяснения.Той и кмета бяха натоварени да подготвят стратегия за надлежно събиране на постъпленията.

  Веднага след сесията се заговори за оттегляне на Петков. Като негов приемник се спряга главния уредник Даниела Коджаманова, изследовател с богат опит и много научни публикации. Зад Коджаманова е ст.н.с.Николай Овчаров, който пък се цели в поста директор на Националния исторически музей. Кусурът на Коджаманова е,че е от вътрешнопартийната опозиция в местната централа на БСП и това намалява шансовете й.

  Добри позиции има и Д.Б.,уредничка,наскоро постъпила след дългогодишна работа в архива.Предимството й е,че не е замесена във вътрешните интриги и лагери.

 С най-голям шанс обаче е Георги Кючюков. Той има историческо образование. Зад него са местните социалисти и преди всичко народният представител и член на Изпълнителното бюро на НС на БСП Милко Багдасаров.

  Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини