Ротарианци от Кърджали и Момчилград събраха 2000 лева за басейна в Езиковата

Благотворителният търг

Над 2000 лева за благотворителност събраха ротарианците от Кърджали и Момчилград по време на коледно-новогодишен бал. Средствата  бяха набавени от томбола и търг на картини. Творбите бяха на починалата при раждане Даниеле  и на десетгодишната Маги Христова. Картините на Даниеле бяха предоставени от Дарина Зотева. Те изобразяваха пеперуди,символизиращи полета на свободния дух. Ротарианците решиха средствата да бъдат предоставени на Езиковата гимназия за пускане в експлоатация на покрития плувен басейн.

   Коледно-новогодишният бал на местните ротарианци по традиция се провежда от1996 г. Основната му цел е благотворителната.Тази година домакини бяха ротарианците от Момчилград с президент Динчер Мустафа.Тържеството се проведе в комплекс”Маказа”.На балът присъства и Панайот Панайотов –дистрикт-гуверньор на зона 9 за България/Кърджали,Смолян,Момчилград и Златоград/.Освен ротарианските клубове присъстваха младежите от Ротариакт-Кърджали и Интеракт-Кърджали/до 18 години/. Гости бяха ротарианци от Чанаккале/Турция/ с президент Халил Гювен.Те изразиха желание да се побратимят с клуба от Момчилград.

   Балът започна с традиционната ротарианска молитва за благоденствие и мир. Ротарианците изслушаха на крака химна на Република България и химна на ротарианското движение.

  В обръщение към присъстващите домакинът  Динчер Мустафа отбеляза,че2013 г. е белязана от много работа и трудности,но и с много изпълнени обещания на ротарианците. Вие сте хора на честта и достойнството.Гордея се че сте мои приятели, подчерта президентът на Ротари клуб-Момчилград.

 Президентът на Ротари клуб-Кърджали Гавраил Гавраиилов акцентира върху приемствеността в ротарианското движение. Той благодари на пастпрезидентите/бившите президенти/ на Ротари клуб в Кърджали, които го подкрепят изцяло през неговия мандат. Макар,че сме на средата на пътя в ротарианската година, вие може да оцените направеното, каза Гавраилов. Можем да отчетем в края на2013 г.,че служим безкористно на обществото. Ротари ще промени света,подчерта президентът.

   Отсъстващият президент на Ротариакт Динчер Хабиб изпрати послание. В него той подчерта, че ротарианците не са хората с най-много пари, а с най-много приятели. Ротари ни обединява и показва, какво е истинското щастие, се казва още в посланието.

 Халил Гювен от Турция приветства домакините. Той изрази съжаление, че не са могли да дойдат повече негови приятели от Чанаккале. Посочи,че в основата на дружеските отношения с Момчилград е президентът на ротарианците в града Динчер Мустафа.Той изрази увереност, че побратимяването на клубовете от Чаннаккале и Момчилград ще протече гладко.

   Последва благотворителна томбола.Сред подаръците бяха безплатна вечеря за двама в ресторант „Парадайс”,безплатни юридически консултации за2014 г.,безплатен монтаж на климатик.Имаше и екзотични печалби като два кубика бетон или десет квадратни метра асфалтово покритие.

  Веднага след това се проведе търгът на картини.Първи направи откупка кметът на Момчилград Акиф Акиф.

 Имаше и танци.Най-добре се представи шест годишният Марти.

Балът не мина и без подаръци на Дядо Коледа.Като любимец 13 с грамота бе награден Гавраил Гавраилов.Той е роден на тринадесето число, същото на което се проведе и балът.

  Заря беляза кулминацията на тържеството.

Георги Кулов

Химна
Приветствие
Марти очарова всички
Награди от Дядо Коледа
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини