Ротарианци от Кърджали и Бурса се побратимиха, ще работят по съвместни проекти

Изображение 1 от 4

    Ротарианци от Кърджали и Бурса се побратимиха и се договориха да работят по съвместни проекти. Вчера на приятелите си в Кърджали гостуваха членове на Ротари клуб Нилюфер от турския град Бурса. Турският клуб е създаден в един от изселническите квартали на Бурса.

     Договор за сътрудничество подписаха президентите на двата клуба Севдалин Огнянов и Мюмюн Кърджали.

      Двамата се договориха за съвместни проекти, фокусирани преди всичко към детското здраве. Двата клуба ще кандидатстват за грантове пред Ротари интернешенъл.

      Започваме добро сътрудничество. Смятаме ,че полагаме основите на дългосрочни връзки, които ще продължат и следващите президенти. Това каза за Кърджали бг вести Севдалин Огнянов.

    Предстои ротарианци от Кърджали да посетят Бурса.

      Връзките между ротарианците от Кърджали и клубове от Бурса датират още от чартирането на клуба в нашия град.Ротарианците от Бурса подариха на МБАЛ”Д-р Атанас Дафовски” ковьоз.По повод двадесетгодишнината на Ротари клуб Кърджали, приятелите от Бурса дариха средства за закупуване на костюми на мажоретния състав към СУ”Отец Паисий”.

     Двигател на ползотворните връзки между Кърджали и Бурса е ротарианеца Шабан Родоплу,който отговаря за контактите между клубовете от Турция и България.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини