Кметът на Черноочене откри новоизградена спортна площадка

Кметът на Черноочене Айдън Осман откри новоизградената спортна площадка в село Пряпорец. Съоръжението се намира в непосредствена близост до СОУ „Христо Смирненски“ и включва комбинирани игрища за три вида спорт – футбол, баскетбол и волейбол. Теренът на министадионите е от изкуствена трева. На церемонията бяха връчени ключовете за игрището на учителя по физкултура Нури Ахмед, който е и треньор на ФК „Искра“.
Той получи и принадлежности, необходими на спортистите, за да тренират баскетбол, волейбол и футбол. Новата придобивка е градена по спечелен от община Черноочене проект за реконструкция на спортни комплекси в 12 населени места. В тази връзка освен ремонта на стадиона в Черноочене бяха изградени
центрове за свободното време и спорт в Бели вир, Паничково, Комунига, Габрово, Лясково, Даскалово, Дядовско, Житница, Минзухар, Пряпорец и
Петелово. Безвъзмездната финансова помощ е по мярка 321 от Програмата за развитие на селските райони. Волейболни игрища вече има в Петелово и Комунига, а баскетболни в Даскалово, Бели вир и Паничково. В селата Житница, Минзухар, Габрово, Дядовско, Лясково и Пряпорец игрищата са комбинирани за три вида спорт – футбол, баскетбол и волейбол.
„С реализацията на този проект се предостави една прекрасна възможност за спортуване на децата, младежите, местното население и на гостите в района”, заяви кметът Айдън Осман. Той увери, че съоръженията ще са отворени и в почивните дни, за да могат желаещите да спортуват.
По проекта е реконструиран и стадионът в Черноочене, който ще бъде открит официално в близките дни. Напълно са обновени съблекалните, вътрешната канализация, ВиК и ел. инсталацията. Изградена е лекоатлетическа писта и са монтирани уреди за фитнес на открито, с достъп за хора в неравностойно положение. На трибуните са монтирани 650 нови, пластмасови седалки за публиката, като 240 от тях са на закрито.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини