В и К започва събиране на дълговете, най-големите длъжници са от „Боровец” и „Възрожденци”

ВиК дружеството в Кърджали започва по-експедитивно събиране на дължимите суми от неизрядни абонати, обяви управителят инж. Кера Василева. 
Неизплатените суми от физически и юридически лица и държавни институции към момента са 1,6 млн. лв. Изненадващ е фактът, че частните абонати са сред по-неизрядните платци отколкото фирмите. Те дължат на оператора 900 хил. лв. Най-големите длъжници са домакинствата от кварталите "Боровец" и "Възрожденци" в Кърджали. 
Има абонати, които са натрупали по няколкостотин лева за последните години. Сред сериозните длъжници, ползващи услугите на ВиК при юридическите лица, са община Кърджали, МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" и ОЦК. Общо те и останалите фирми и институции дължат 700 хил. лв. Срещу металургичното предприятие вече е заведена и съдебна процедура за получаване на вземанията. 
Водното дружество в Кърджали поддържа един от най-високите стандарти на питейната вода в страната. "Контролът се извършва съгласно Наредба № 9 като периодично се предприема съвместен мониторинг от експерти на Регионалната здравна инспекция и наши специалисти", уточни управителят на ВиК Кърджали инж. Василева. 
В момента цената на питейната вода, която плащат абонатите в Кърджали, е 1.20 лв. без ДДС и 9 стотинки за отпадъчните води.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини