В Дядовско откриха нова спортна площадка

Курбан за здраве и берекет дадоха жителите на Дядовско при откриването на новата спортна площадка в чернооченското село. Съоръжението е предназначено за три вида спорт – футбол, волейбол и баскетбол.
Местни възрастни, дошли на тържеството разказваха, че курбан се дава по време на празник. Особено щастлива бе кметицата на Дядовско Гюлбахар Мурад.
„Новата придобивка прави населеното място по-притегателно за младежите, желаещи да спортуват. Подобни места вече са обособени в други 10 села от общината“, заяви кметът на Черноочене Айдън Осман. Той допълни, че се надява спортните съоръжения да се поддържат в добър вид и да се опазят от вандалщина.
Откриване на ново баскетболно игрище с каучукова настилка имаше и в село Бели вир. Площадките са реализирани по спечелен от община Черноочене проект по мярка 321 от Програмата за развитие на селските райони.
Айдън Осман връчи символично ключовете на игрищата в Дядовско и Бели вир на кметовете Гюлбахар Мурад и Селяхтин Шабан. Децата от двете населени места пък получиха от кмета спортни принадлежности.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини