Македонски гуру медитира и рисува в Кърджали,води две дузини последователи

Перица Георгиев медитира

Изложба „В огъня щом се запролети” представи в галерия Арт галерията в Кърджали художникът Перица Георгиев.Той бе придружен от две дузини свои последователи.Залата бе подредена за медитация и творецът започна представянето на творбите си чрез самовъглабяване.Трябва да постигнем мир в душата си,за да постигнем и мир в света,каза Перица Георгиев.

Сред неговите последователи бяха предимно млади хора.Част от тях бяха облечени в бели тоги и държаха свещи,докато се прожектираше поредната проява на художника и неговите ученици.Велислава бе една от тях.Тя е от Пловдив,свири във Военния оркестър,но през свободното си време пътува с Перица Георгиев.

Художникът е наричан още „македонският гуру на себеизследването, себепознанието и себереализацията „Перица Георгиев ще отпътува утре.Неговата проява е част от програмата на фондация кръг посветена на различни релиигии.

Перица Георгиев е роден в Скопие. Завършва Македонската академия за художествени изкуства. Интересът му към духовното усъвършенстване го запознава с различни традиции, вдъхновен последовател е на суфиите – мистиците на исляма и на Дзен техниката-интензив: „Кой съм аз?". Много харесва персийския поет и суфийски мистик Мевляна - Джалал ал-Дин Руми и често озаглавява изложбите си в негов стил: „Вечността чака зад прозрачната врата на всеки един момент", „Аз летя в небето на сърцето"…. Изключително е благодарен на своя гуру Шри Чинмой, чийто ученик е бил 11 години, задето го въвежда в сакралното пространство на медитацията и го е научил да пее от сърце.

Кърджали бг вести

Последователки
Свещите
Публиката
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини