Янев: Бисеров е от най-изпечените схемаджии на прехода

"За Христо Бисеров може да се говори много, защото той е стара лисица. Той е един от най-изпечените схемаджии на прехода в българската политика", каза в предаването "На светло с Люба Кулезич" на Нова телевизия лидерът на РЗС Яне Янев. 

По думите му Бисеров знае не малко неща за много хора в страната. Той направи аналогия с раздялата между Христо Бисеров и СДС през2000 г., като каза, че в основата и тогава, и сега е корупцията.

"Считам, че е имало тежък конфликт вътре в ДПС", добави Янев. Според него е конфликтът е между Бисеров и Делян Пеевски. "Пеевски е всемогъщ, както в държавата, така и вътре в ДПС. Този конфликт не е бил еднократен." 

Янев се позова на информация от "колеги от ДПС", от които знае, че двамата не са си говорили. По думите му Бисеров е бил категорично против Пеевски да бъде предложен за председател на ДАНС.
 Според Янев ако Пеевски е бил станал шеф на ДАНС, Христо Бисеров е щял да "изгърми с цялата кохорта около него". 

Лидера на РЗС, който беше шеф на комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта в предишното НС, смята, че разследването срещу Бисеров е започнало по-рано, после е имало затишие, след което отново е подновено за кратък период от време, за да послужи като отдушник на напрежение.

Има логика и необходимост от създаването на "широк конституционен блок" от всички, които споделят "каузата за рестарт на посттоталитарната държава" и са за нова конституция, каза Янев. По думите ми в момента текат разговори, като в блока могат да влязат както партии, които са се обявили за нова конституция (РЗС и ГЕРБ, при които имало "етап на узряване и осъзнаване"), така и отделни личности.

Източник: vesti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини