Октай Енимехмедов подкрепи студентите с отворено писмо

Октай Енимехмедов, който тази пролет нападна Ахмед Доган с газов пистолет по време на конференция на ДПС в НДК, а сега се намира в Централния софийски затвор, е написал oтворено писмо до протестиращите студенти и до гражданите на страната, които подкрепят техния протест. Писмото беше споделено на 1 ноември във Facebook от брата на Октай - Метин Енимехмедов: 

Открито писмо до ранобудните студенти от Октай Енимехмедов (политически затворник). 

Млади българи юнаци, колеги, студенти, достойни граждани на Република България. Вие, които се опълчвате срещу наглостта и безотговорността на управниците в държавата, вие, които имате моралното право да протестирате, вие сте гордостта на тази страна! 

Съпричастен съм към вашите действия и Ви подкрепям безрезервно. Надявам се все повече будни граждани да се присъединят към вашата съпротива, която чувствам като своя лична кауза. 

Ръководени от личните си убеждения, това е нашият шанс да изразим желанията си пред очите на света, че нашите намерения са чисти и единственото, което желаем, е един по-добър и достоен начин на живот тук, в собствената ни страна. 

Колкото до нашите политици, нека това Будно Гражданско Общество (БГО) бъде техният коректив за техните действия. 

Бъдещето на България, бъдещето на света е в нас младите. Да превърнем Родината си в едно по-добро място за живеене.

Бог да благослови България и нейния народ! 

С надежда за едно по-добро бъдеще: 

ЦСЗ Октай Енимехмедов

Източник: актуално

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини