19 януари м.г., НДК – Бисеров намерил пистолета, Местан патрон

Христо Бисеров, който днес се яви по делото срещу нападателя на Доган  - Октай Енимехмедов, обяви пред съда, че след нападението над лидера на ДПС в НДК е намерил един патрон и нож, а настоящият лидер на движението Лютви Местан е намерил втори патрон.

Бившият зам.-председател на парламента разказа как е открил и падналия пистолет на младежа, който впоследствие предал на НСО.

Той описа и ножа, който бе намерен у подсъдимия, като нож, който по-скоро се ползва за нападение, отколкото за други неща. 

"Доган пък беше в тежък шок. Всички смятахме, че нападателят е имал съучастници. Дълго време на мястото нямаше представители на полицията", разказа той пред магистратите.

По думите му ясно е видял млад мъж, който се качва на трибуната по време на Националната конференция на ДПС на 19 януари м.г.

"Доган беше нападнат. Видях млад мъж, който се приближава към трибуната. В един момент видях, че ръката му е насочена към главата на Доган. Ясно беше, че става въпрос за нападение. Когато го хванаха, започна да се съпротивлява с всички сили", спомни си още Бисеров.

Бившият депутат обяви пред съдебния състав, че Октай Енимехмедов е присъствал и на Националната конференция на младежката организация на ДПС, за което имало снимков материал.

Заседанието по делото продължава, а Христо Бисеров трябва да се яви още веднъж на следващото заседание, насрочено за 12 февруари. Тогава ще бъде извършена очна ставка между него и служителя на НСО Георги Райков, защото в показанията им има разминавания.

Енимехмедов е обвинен, че е направил опит умишлено да убие Доган, като на три пъти се е опитал да произведе изстрели към главата му.

Според прокуратурата деянието е извършено предумишлено и е останало недовършено по независещи причини - трикратното засичане на пистолета, оказана съпротива от Доган и намесата на депутата Мустафа Карадайъ.

На предишното заседание по делото, провело се в средата на декември м.г., пред съда бяха представени няколко експертизи, според които с пистолета, който е използвал Октай Енимехмедов, а и при разстоянието, от което той се опита да стреля, не е било възможно да бъде извършено убийство.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини