Октай Енимехмедов излезе на свобода

27-годишният Октай Енимехмедов, който бе осъден за нападението срещу бившия лидер на ДПС Ахмед Доган, изтърпя присъдата си и излезе от затвора в Бургас.

Малко преди обяд младият мъж беше посрещнат от брат си Метин Енимехмедов пред централния вход на Бургаския затвор и се оплака от условията вътре, съобщи bTV. 

Нека си събера мислите, много е неприятно тук“, каза вече бившият затворник. 

Октай обаче добави, че не съжалява за стореното. 

На 19 януари 2013 година, по време на официална конференция на ДПС в НДК, Октай Енимехмедов се качи на трибуната и се опита да простреля лидера на движението Ахмед Доган. Газовият пистолет на младия мъж обаче засече. 

През април 2015 г. Върховният касационен съд окончателно потвърди ефективната присъда от 3 години и 6 месеца лишаване от свобода на Енимехмедов. От наказанието му обаче бе приспаднато времето, в което беше задържан и под домашен арест - около 2 години. 

Първоначално той излежаваше присъдата си в затворническото общежитие в Житарово, но заради множество нарушения през март тази година бе преместен в бургаския затвор. Той има славата на едно от най-населените места за лишени от свобода с много мизерни условия. Над 100 са обитателите му, които водят дела срещу Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" заради липса на вода, достъп до тоалетни и други неудобства. 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини