Вдигат с дарения 25-метрово минаре на джамията в Башево

71-годишният Исмаил Хаджъоглу от турския град Тургутлу, Маниса дари 1500 турски лири, което се равнява на 1050 лв., на джамията в ардинското село Башево. Дарените средства ще бъдат използвани за закупуване на строителни материали за течащия в момента ремонт на мюсюлманския храм в селото.

Исмаил Хаджъоглу всяка година по време на Рамазан и Курбан Байрам идва в родния си край. Изселил се е в Турция през 1978 г. „С огромно желание се отзовах на призива на моите съселяни за помощ за ремонт на джамията в родното ми село”, заяви Хаджъоглу.

Кметът на Башево Мюрен Сали съобщи, че досега са получили над 3 000 лв.дарение за ремонта на мюсюлманския храм в селото. Средствата са от местните жители, изселници от Турция и гурбетчии от Англия, Холандия. „Благодарение на тях ще се изгради минаре с височина 25 метра”, уточни селският управник. От името на жителите на Башево и лично от свое име Мюрен Сали благодари на всички дарители за тяхната помощ. Той изказа сърдечните си благодарности и на общинското ръководство в Ардино в лицето на кмета Ресми Мурад, предоставили средства за закупуване на инертни материали за грубия строеж на минарето на джамията.

Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини