Отиде си певицата Мери Танева

Певицата Мери Танева изгуби битката с рака. Смъртта на известната повече в чужбина, отколкото у нас изпълнителка покруси най-добрия й приятел Васил Петров. „С прискърбие съобщаваме, че днес предаде Богу дух и ни напусна певицата Мери Танева. Бог да се смели над душата й, Бог да я прости!", написа той. Още в началото на годината, той призова родните джазмените и всички фенове да помогнат за лечението й в чужбина. Мария Илиева също написа прощални думи към Мери.

„Рязко спиране на цигарите е причина за рака", смяташе певицата и дори съветваше хората да не го правят. До последно Мери е вярвала, че ще успее да пребори коварната болест и отново ще стъпи на любимата си сцена.

Мариана Танева пее 18 години в най-престижните пиано-барове в Швеция, Финландия, Дания, Норвегия. 5 години след това радва швейцарската публика, като комбинира със специални участия в Канада и Турция в програмата „Лидо", с известния руски балет „Парадайс". През 2002 г. се завръща в родината и веднага е забелязана от музикалния елит у нас. Работи е с едни от най-известните ни джазмузиканти - Румен Тосков, Ангел Заберски-младши, Петър Славов, Васил Пармаков, Васил Кимов, Веско Бакарджиев.
От дебютния си албум реализира и видеоклипове на песните „Дни безкрайни", „Съдба човешка" и кубинската „Buena Vista".

Мариана излезе на сцената заедно с биг-бенда на БНР на Джазфеста в Банско през 2008 година, а на „Аполония" няколко дни по-късно направи самостоятелен джаз-концерт с квартета на Ангел Заберски-младши, където представи новия си сингъл „Не си отивай" - по музика Александър Бръзицов и текст на Богдана Карадочева. На Джазфеста в Банско през 2010 изнесе уникалния концерт „С песните на Леа Иванова" с участието на „Тони Златанов бенд".

Източник: http://www.vsekiden.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини