Хафизе Бейсим Гюн посети Млечино

Известната актриса, певица и поетеса Хафизе Бейсим Гюн гостува във вторник в живописното ардинско село Млечино. Тя бе придружена от общинския съветник от района в местния парламент Алпер Сами и председателя на читалище „Родопска искра” в Ардино Юксел Исмаил.

В Млечино гостите бяха посрещнати от кмета Улви Юзеир и най-възрастният жител на селото Сабри Садула.

Хафизе Бейсим Гюн разгледа центъра на селото и остана изненадана от архитектурата на сградите на местното кметство и бившия Младежки дом. Тя направи снимки за спомен пред чешмата, която е построена в центъра на селото през 2003 г.във връзка с годишнината от първия протестен митинг срещу тоталитарния режим.

Кметът Улви Юзеир с гордост показа на гостенката богатата библиотека, с която разполага местното читалище „Любен Каравелов”. От своя страна Хафизе Бейсим Гюн обогати фонда на библиотеката, като дари свои книги. По-късно известната театрална актриса посети и местната джамия.

„Щастлива съм, че имах възможността да видя Млечино. Препоръчвам на всеки да отдели време и да посети това красиво и живописно селце в сърцето на Родопите. Тук сякаш природата ти казва „Остави забързания градски живот и ела тук в зеленината, тишината и чистия въздух”, заяви Хафизе Бейсим Гюн. Тя е родена през 1945 година във варненското село Старо Оряхово, но родителите й са от Ардинско. През 1966 г.започва да работи като драматична актриса в Държавния турски театър в Разград. През 1977 г. се изселва в Турция, а година по-късно печели конкурса за актьорско майсторство на Държавния театър в Бурса. Член е на Асоциацията на балканските турци за култура и солидарност. В 50-годишният си театрален живот Хафизе Бейсим Гюн е играла в  80 пиеси, участвала е и в телевизионни сериали и филми.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини