Община Момчилград подобрява ефективността на администрацията

С проект по Оперативна програма „Административен капацитет“ Община Момчилград ще оптимизира структурата и ще подобри ефективността на своите служители. Общата стойност на проекта възлиза на 82 798,69 лв. и трябва да приключи през август следващата година.  

Експерти ще извършат преглед на законодателството, регламентиращо структурата и дейността на община Момчилград. След обстоен анализ за текущото състояние на процесите ще бъдат изготвени мерки за организационни промени, свързани с оптимизацията на работните процеси.

В хода на изпълнение на проекта са заложени и ясно обосновани дейности, в изпълнение на целите, към които е насочен проектът за оптимизиране на структурата на администрацията на община Момчилград, подобряване на работните процеси за повишаване на ефективността и ефикасността, оптимизиране на структурата на общинската администрация за избягване на дублиращи се функции.

За постигане целите на проекта ще се проведе обучение в рамките на 3 работни дни и ще обхване 35 души на ръководни длъжности и кметовете на населени места и кметските наместници. 

Ще се провеждат дейности за информация и публичност. Предвидено е още разпространение на рекламни материали. 

„Реализирането на настоящия проект ще бъде изключително полезно за нас, тъй като ще видим къде се намираме като администрация спрямо другите общински администрации в страната”, заяви кметът Акиф Акиф. Той подчерта, че община Момчилград ще продължи да полага огромни усилия за привличане на европейски средства. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини