Промени в Закона за местни данъци и такси

На 22 октомври, т.г., Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси. Според промените се предвижда данъчното облекчение при облагане с данък върху превозните средства в Република България да се ползва съобразно екологичните стандарти по отношение емисионните норми на парниковите газове. Предлага се облекчението да бъде в размер 30 на сто или 50 на сто в зависимост от категориите превозни средства и екологичните категории. 

За превозните средства с мощност на двигателя до 74 kW включително и съответстващи на екологични категории "Евро 3" и "Евро 4" данъкът ще се заплаща с 30% намаление, а за съответстващите на "Евро 5" и "Евро 6" - с 50% намаление.

Обобщена справка от експресно проучване за тенденциите в местната фискална политика, извършена от Национално сдружение на общините в Р България към 14.01.2013 г. сочи, че община Момчилград стриктно спазва общата тенденция за предпазливо приемане на промени.

След извършени обстойни анализи на експерти от отдел „Местни данъци и такси”, предвид извършените промени в ЗМДТ, община Момчилград планира да запази размера на данъка върху превозните средства.

Уважаеми данъкоплатци, община Момчилград ще Ви уведомява при извършване на промени в Закона за местните данъци и такси, приети от Народното събрание.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини